Ziua Astronomiei la Bârlad

Afis Saptamana Internationala a Astronomiei 16 - 20 aprilie 2013

În fiecare an, în luna aprilie sau mai, într-o zi de sâmbătă, când Luna este în preajma fazei de primul pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei (Astronomy Day). Tot în această perioadă astronomii organizează şi Săptămâna Internaţională a Astronomiei (Astronomy Week).

Această aniversare a apărut pentru prima dată în California (SUA) în 1973, când astronomul amator Douge Berger (preşedintele unui club local de astronomie, Astronomical Association of Northern California), a decis că decât să invite oamenii să vină la o seară de observaţii cu clubul, într-un loc depărtat de oraş şi greu accesibil mai bine ar fi ca întregul club cu tot cu instrumente să vină în mijlocul oraşului şi să arate minunile cerului, publicului trecător care altfel nu ar avea ocazia să facă asta. Tradiţia se respectă şi în ziua de azi, s-a extins la nivel mondial, chiar şi în ţara noastră. Ziua astronomiei este sărbătorită de cluburile de astronomie, observatoare publice, planetarii şi alte instituţii de profil din întreaga lume.

Ziua Astronomiei este o zi de promovare şi de popularizare a astronomiei în rândul tinerilor, elevilor, studenţilor şi publicului larg.

Anul acesta, Ziua Internaţională a Astronomiei este sărbătorită pe 20 aprilie, iar Săptămâna Internaţională a Astronomiei în intervalul 15 – 21 aprilie.

În perioada 16 – 20 aprilie 2013, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” va fi deschis pentru public între orele 21:00 – 23:00, pentru observaţii astronomice şi în acelaşi timp se pot urmări filme documentare de astronomie.

Cei care sunt interesaţi să afle mai multe despre utilitatea astronomiei în zilele noastre sunt aşteptaţi sâmbătă 20 aprilie 2013, la ora 11:00 la Muzeul „Vasile Pârvan” (sediul central, str. „Vasile Pârvan” nr. 1), la conferinţa special dedicată „Zilei Internaţionale a Astronomiei”.

Afis Astronomy day 2013

Reclame

Posted on 13 aprilie 2013, in Noutăţi din Astronomie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: