Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale. Noaptea Internaţională a Observării Lunii

Sâmbătă, 12 octombrie 2013 la ora 17:30, avem plăcerea de a vă invita să participaţi la activitatea intitulată „Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale”, ce va consta într-o conferinţă şi proiecţii video. Această activitate face parte dintr-un proiect naţional amplu, organizat de Muzeul de Mineralogie din Baia Mare. În acest proiect sunt implicate planetarii, observatoare publice şi asociaţii de astronomi amatori, intitulat Constelaţii Româneşti Tradiţionale. Mai multe detalii despre acest proiect, găsiţi pe site-ul oficial al PROIECTULUI CRT. Conferinţa şi proiecţiile video, se vor desfăşura în spaţiul expoziţional de la secţia de Ştiinţe ale Naturi, (sediul Muzeului „Vasile Pârvan”, din str. Republicii nr. 235) începând cu ora 17:30, până la ora 19:00. Dacă vremea o să permită şi o să fie senin, o să continuăm  cu observaţii astronomice până la ora 23:00.

InOMN logo-transparentTot în seara de sâmbătă, când o să organizăm activitatea amintită mai sus, o să observăm cu mai multă atenţie Luna, deoarece astronomii din lumea întreagă aniversează Noaptea Internaţională a Observării Lunii, iar cei care vor fi prezenţi atât la conferinţă, cât şi la observaţii astronomice, vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre satelitul natural al Pământului.

Noaptea Internaţională a Observării Lunii, fixată în acest an pe 12 octombrie, este o noapte dedicată observării Lunii. Acest eveniment a fost creat pentru a oferi oportunitatea oamenilor de a afla mai multe informaţii despre Lună şi în acelaşi timp un bun prilej, pentru promovarea şi popularizarea astronomiei.

Alte informaţii gasiţi şi pe Internaţional Observe the Moon Night sau pe pagina de facebook a  colegilor de la Galaţi.

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf Planetariul/Observatorul Astronomic Bârlad
Membru în astroclubul „Călin Popovici” Galaţi
Coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad

Reclame

Posted on 8 octombrie 2013, in Noutăţi din Astronomie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: