Astroclubul „Perseus” Bârlad

astroclubAstroclubul „Perseus” Bârlad, a fost inaugurat pe 9 octombrie 2010, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic.  Astroclubul „Perseus” este principalul program educaţional pe domeniul astronomiei din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Astroclubul, poartă numele unui celebru personaj legendar din mitologie: Perseus, ce a rămas în amintirea omenirii sub forma unei constelaţii, ce este vizibilă pe cerul de toamnă şi iarnă.

Astroclubul „Perseus”, a fost infiinţat datorită extinderii rapide a secţiei de astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan”. Construcţia observatorului astronomic în anul 2006 şi a planetariului în 2009, a dus la apariţia acestui club de astronomie.

Principalul obiectiv al Astroclubului „Perseus”, este popularizarea astronomiei şi se adresează unei game variate de public, de la elevi şi studenţi, până la toţi pasionaţii de astronomie, ce doresc să contribuie prin implicare activă, la promovarea acestui domeniu de activitate.

Astroclubul "Perseus"În cadrul Astroclubului „Perseus” se desfăşoară mai multe activităţi ce sunt stabilite într-un program de activitate anual. Programul de activitate pe anul 2020 îl puteţi găsi aici. Aceste activităţi sunt de două tipuri: lecţii teoretice (cursuri de astronomie) şi lecţii practice (observaţii astronomice). În felul acesta, se îmbină în mod util şi plăcut, partea teoretică şi practică a astronomiei. Tot în cadrul acestui program, membrii astroclubului se implică în sprijinirea unor activităţi organizate de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia unor fenomene sau evenimente astronomice.

Membrii Astroclubului „Perseus”, se implică în organizarea  unor observaţii astronomice în afara oraşului Bârlad (tabere de astronomie). Observaţiile astronomice în afara oraşului Bârlad, au rolul promovării şi popularizării astronomiei şi reprezintă un obiectiv principal al Astroclubului „Perseus”.

Tot membrii Astroclubului „Perseus”, organizează observaţii astronomice în stradă, în zona centrală a oraşului Bârlad. Aceste observaţii sunt foarte importante pentru promovarea observatorului astronomic şi a planetariului în rândul publicului bârlădean.

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf Planetariul/Observatorul Astronomic Bârlad
Membru în Astroclubul „Călin Popovici” Galaţi
Coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad

  1. Felicitari d-lui Vintdevara si mia mult ajutor din partea marelui istoric in viata mamalauca

  1. Pingback: Inaugurarea proiectului “Modernizarea Observatorului Astronomic Bârlad II” | AstroBârlad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: